RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fredsframstøt mot ETA

Sist oppdatert:
Den spanske regjeringen kan inngå fredssamtaler med den baskiske separatistgruppen ETA, om organisasjonen tar avstand fra voldelige aksjoner.

Det spanske parlamentet godkjente tirsdag et forslag fra regjeringen om å innlede fredssamtaler med ETA, melder nyhetsbyrået AP.

Samtalene kan innledes under forutsetning av at den baskiske gruppen legger ned våpnene. Men avgjørelsen i parlamentet krever ikke at det blir gjennomført samtaler.

Avgjørelsen signaliserer en sterkt støtte til statsminister Jose Luis Rodriguez Zapateros linje om å søke forhandlinger med ETA, som på den måten håper å underminere kravet om selvstendighet for baskerland.

Spanske myndigheter har også tidligere hatt samtaler med ETA i 1989 og 1999. Begge rundene var resultatløse, og maktet ikke å gjøre slutt på den 37 år lange kampen for selvstendighet som har krevd mer enn 800 menneskeliv.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere