*Nettavisen* Nyheter.

Freivalds gikk i teater etter katastrofen

Annenhver svenske har ingen tillit til sin utenriksminister, viser en fersk undersøkelse. Da flodbølgekatastrofen var et faktum gikk Laila Freivalds i teater.

05.01.05 08:58

Sveriges utenriksminister får stryk-karakter av folket sitt for håndteringen av katastrofen i Sørøst-Asia.

Samtidig som tusentalls svensker forgjeves forsøkte å få hjelp gjennom svensk UD, gikk utenriksministeren selv i teater.

- Hadde jeg visst omfanget av katastrofen, hadde jeg ikke gått i teateret. Omfanget sto ikke klart for meg da og det gjorde det heller ikke for mange andre, forsvarte Freivald seg i programmet Agenda på svensk tv tirsdag kveld.

Annenhver har mistet tilliten
Tilliten til Laila Freivald er nå rekordlav: Hele 49 prosent av svenskene mener at hun har skjøttet sin jobb som utenriksminister dårlig eller ganske dårlig, avslørte programmet Agenda på svensk tv tirsdag kveld.

Og tilliten til Göran Perssons mannskap er heller ingen ting å skryte av: Mer enn hver tredje (36 prosent) svarer at regjeringen har gjort en «dårlig» eller «ganske dårlig» jobb.

Tallene kommer fram i en Sifo-undersøkelse som ble gjennomført mandag på oppdrag fra SVTs program Agenda, melder Aftonbladet.

4 av 10 berørt
- Dette er jo en utrolig katastrofe. Mennesker forventer seg naturligvis å få rask og god hjelp, og ikke alle synes at de har fått det i denne situasjonen, kommenterte Freivald da hun ble forelagt tallene på tv.

Hun sier også at forvirringen og de organisatoriske problemene etter katastrofen godt kan gjenta seg om ikke UDs organisasjon blir styrket.

Undersøkelsen viser at så mange som fire av ti svensker er berørt av katastrofen, enten via slektninger, arbeidskolleger eller venner som er rammet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.