RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Føreren av ulykkestoget funnet død

Sist oppdatert:
Japanske letemannskaper fant torsdag levningene av togføreren som mandag kolliderte, og forårsaket at til sammen 105 mennesker mistet livet.

Handlingene til 23-årige Ryujiro Takami står ifølge nyhetsbyrået AP i sentrum for politiets etterforskning av togulykken, som de fleste tror skjedde på grunn av høy hastighet. Takami kan ha kjørt fortere enn han burde fordi han lå 90 sekunder bak skjema.

Makoto Kono ved politiet i Hyogo opplyser at et av likene som er hentet ut fra den første togvognen, er identifisert som Takami. 23-åringen, som var iført uniform, fikk sin togførerlisens i mai 2004. En måned seinere glemte han å stanse ved en stasjon, og fikk en advarsel, opplyser jernbanemyndigheter og politi.

Ifølge japansk presse antar myndighetene at Takami kjørte i over 65 km/t da han kolliderte, langt høyere enn tillatt hastighet på ulykkesstrekningen.

Japanske myndigheter sa torsdag at de vurderer et nytt kvalifiseringssystem for togførere, etter mandagens ulykke. Til sammen er 105 mennesker bekreftet omkommet, mens over 450 ble skadd i ulykken, som er den største siden 1963.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere