*Nettavisen* Nyheter.

Frifant terrortiltalt jødisk aktivist

En israelsk domstol frifant søndag en ytterliggående jøde som var tiltalt for å ha gjennomført terroraksjoner mot palestinske mål.

Ifølge israelsk politi tilhørte bosetteren Zuriel Amior en jødisk undergrunnsgruppe som blant annet forsøkte å sprenge en palestinsk jenteskole i Jerusalem i lufta.

Bomben ble skjult på en vogn sammen med gassbeholdere, bensinkanner og store mengder nagler for å forårsake maksimal skade. Den var satt til å eksplodere idet elevene ankom skolen, men ble funnet og uskadeliggjort før den gikk av.

Noen uker tidligere ble flere palestinere såret da det eksploderte en bombe ved en palestinsk gutteskole i Tzur Baher.

Snikskyttere
Israelsk politi anklaget også gruppen for å ha stått bak en rekke snikskytterangrep mot tilfeldig forbipasserende palestinere, og pågrep i alt ni bosettere - flere av dem med erfaring som skarpskyttere og sprengstoffeksperter i den israelske regjeringshæren.

Amior ble tiltalt for drapsforsøk og flere andre forhold, men ble søndag frifunnet til protester fra påtalemakten og den israelske sikkerhetstjenesten, skriver avisa Haaretz.

Fingeravtrykk
–At vi fant Zuriel Amiors fingeravtrykk på bomben var åpenbart ikke nok for dommerne, konstaterte en oppgitt aktor da frifinnelsen var et faktum.

–Selv om vi hadde levert Amiors finger tapet fast til bomben, ville det tydeligvis ikke ha holdt til domfellelse, la han til.

Tre av de andre i Amiors gruppe er tidligere funnet skyldige, mens et fjerde medlem ble frifunnet.

Skulle sprenge al-Aqsa
Gruppen er også knyttet til planer om terroraksjoner ved al-Aqsa-moskeen på Haram al-Sharif, plassen jødene kaller Tempelhøyden i Jerusalems gamleby.

Også på 1980-tallet var et israelske terrornettverk i sving på Vestbredden, der de blant annet plantet bomber ved en rekke palestinske mål, blant dem det islamske universitetet i Hebron.

Terrornettverket gjennomførte også attentater mot palestinske borgermestere.

(NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.