RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frikjent for å ha tvunget irakere til å strippe

Aktor har droppet den gjenstående tiltalen mot en av de tre britiske soldatene som er stilt for retten i Tyskland, mistenkt for overgrep mot irakiske fanger.

Den britiske soldaten går fri fra anklagene om at han tvang to irakiske fanger til å strippe og stimulere seksuelle handlinger, melder ANB-AP.

Visekorporal Darren Larkin (30) har allerede innrømmet et tilfelle av vold. Det skjedde etter at aktor påsto han var mannen som på et bilde sto med begge beina på en iraker, som lå bundet på bakken. Men Larkin har nektet for å ha tvunget to av fangene til å kle seg nakne foran andre.

Aktor droppet den gjenværende tiltalen etter vitneutsagn som sådde tvil om Larkin var personen som tvang irakerne til å strippe.

Til sammen tre britiske soldater står for retten i en britisk militærbase i Tyskland. De er tiltalt for mishandling av irakiske fanger etter at bilder av de påståtte overgrepene ble offentliggjort i britiske aviser våren 2003. Det er første gang briter stilles for retten for overgrep mot fanger etter krigen i Irak.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere