Frikjent for konspirasjonsanklager

Foto: HORACIO VILLALOBOS (EPA/Scanpix)

Tidligere statsminister i Frankrike, Dominique de Villepin, er frikjent i Clearstream-saken.

28.01.10 16:30

Dominique de Villepin var en av fem tiltalte som var anklaget for å ha deltatt i en svertekampanje mot den franske presidenten Nicolas Sarkozy. Dette skjedde i en periode da de to knivet om hvem som skulle ta over etter president Jacques Chirac. Den bitre rivaliseringen startet da de begge satt i regjeringen som henholdsvis statsminister og innenriksminister.

Den tidligere statsministeren har blitt beskyldt for ikke å stoppe en korrupsjonssak mot Nicolas Sarkozy, vel vitende om at anklagene mot rivalen var falske.

Denne svertekampanjen er det Dominique de Villepin er frikjent for, melder BBC. I dommen heter det at det ikke finnes noen bevis der den tidligere statsministeren ikke skal ha handlet i god tro.

Tiltalen gikk ut på at Villepin og hans støttespillere var tiltalt for å ha prøvd å knyte Nicolas Sarkozy til korrupsjon ved et salg av franske fregatter til Taiwan. I denne forbindelse er Clearstream et finansieringsselskap i Luxembourg.

Det var i 2004 at Sarkozy dukket opp på en liste over navn som feilaktig var knyttet opp til en forfalsket liste og en ulovlig bankkonto. Personene skulle ha tilknytning til bestikkelser etter det nevnte våpensalget.

Les mer om Clearstream-saken her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.