*Nettavisen* Nyheter.

Frikjent for «vampyrmord»

Foto: PIER PAOLO CITO (Afp)

Amanda Knox frikjent for drap på studievenninnen Meredith Kercher.

03.10.11 23:02

Retten i Perugia frikjente mandag amerikanske Amanda Knox og hennes medtiltalte ekskjæreste Raffaele Sollecito for drapet på britiske Meredith Kercher. Det melder AFP.

Knox ble i en lavere rettsinstans dømt til 26 års fengsel for medvirkning i drapet på sin britiske romvenninne i Italia i 2007. Etter fire år i fengsel er 24-åringen nå fri.

Utenfor rettslokalene var Amanda Knox søster Deanna tydelig lettet:

- Marerittet er over.

Saken har fått enorm oppmerksomhet, spesielt i Storbritannia og USA. Flere TV-kanaler har sendt direkte fra rettssaken.

I desember 2009 ble de to tiltalte dømt til 26 og 25 års fengsel for både å ha tatt livet av Kercher og for seksuelle overgrep mot avdøde.

Den 1. november 2007 ble Meredith funnet i en stor blodpøl med halsen skåret over i jentenes leilighet i den lille norditalienske byen Perugia, hvor de begge studerte.

Ifølge aktoratet startet ugjerningen som en vampyr-sexlek mellom Amanda Knox, hennes daværende kjæreste Raffaele Sollecito og vennen Rudy Guede (som soner en dom på 16 års fengsel). De skal alle ha tvunget Meredith til å medvirke, hvorpå Amanda skal ha skåret over halsen på Kercher.

Den enorme presseomtalen kommer som en følge av kvinnenes utseende, sexleken og deres velstående familier. I Storbritannia har Amanda fått tilnavnet «Foxy Knoxy» og blir fremstilt som en demonisk og sexgal jente, ifølge danske B.T. Amerikanske medier har forholdt seg til at Amanda kan være uskyldig dømt og at hun er et offer for dårlig italiensk politiarbeid.

Italienske påtalemyndigheter har allerede varslet at de vil anke saken om Knox eller Sollecito skulle bli frikjent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.