*Nettavisen* Nyheter.

Frir til til Kerry-velgerne

En strålende opplagt George W. Bush entret podiet på i Reagan-senteret i Washington D.C som vinner av det amerikanske presidentvalget.

04.11.04 17:26

Jubelen stod i taket i bygningen som bærer navn etter den mest populære republikanske presidenten gjennom tidene. Bush har vunnet med det største tallet stemmer i ryggen en president noen gang har hatt.

Taktfaste rop om fire nye år runget i salen, og Bush mottok hyllesten sammen sin kone Laura og sine døtre, og visepresident Dick Cheney, hans kone, døtre og barnebarn.

- Thank you, sa presidenten, og det ble stille.

- Jeg trenger dere
Etter en lengre takketale, en kjærlighetserklæring til sin kone, respektfull omtale av John Kerry, lovprising av de militæres innsats i Afghanistan og Irak, og lovnad om å hjelpe de to landene å bygge seg opp slik at «de blir i stand til å forsvare friheten og freden», stålsatte presidenten seg:

- Så vil jeg si til alle som stemte på min motkandidat: Jeg behøver deres støtte, og jeg vil jobbe for å fortjene den. Så hardt jeg kan. Vi er ett land, med én grunnlov og en fremtid som binder oss sammen, sa Bush.

- Når vi jobber sammen er det ingen grenser for Amerikas storhet.

Bush skrøt også av sin slagne motstander.

- Han har ført en dristig valgkamp. En valkamp han og hans folk bør være stolte av.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.