RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix/Montasje)

Fritzl-barna sperres inn igjen

Beskyttes fra omverdenen under rettssaken mot faren.

Elisabeth Fritzl (42) og alle hennes seks barn har siden like før jul bodd i et lite hus på et hemmelig sted i Østerrike.

Men når rettssaken mot faren Josef Fritzl starter, vil Elisabeth og barna trolig vende tilbake til det strengt bevoktede psykiatriske sykehuset i Amstetten, skriver den østerrikske avisen oe24.at.

Tilbudet kom ifølge ofrenes advokat Christoph Herbst for å forsterke sikkerhetsnettet rundt Elisabeth og barna mens rettssaken pågår.

Rettssak i mars
Rettssaken mot Josef Fritzl (74) starter i den østerrikske byen St. Pölten den 16. mars i år. Fritzl skal gjennom hele rettssaken bevoktes av 30 politifolk.

Østerrikeren holdt sin datter Elisabeth (42) som sexslave i kjelleren i 24 år. Sammen fikk de syv barn, ett av barna døde som spedbarn.

Nå er Fritzl tiltalt for blant annet drap på spedbarnet som døde, slavehandel, rundt 3000 tilfeller av voldtekt, frihetsberøvelse, trusler og incest.

Ingen av dere seks barna kommer til å bli ført som vitner i retten. Kun Elisabeth Fritzl skal vitne mot sin far, via videoopptak som vises bak lukkede dører, skriver avisen.

Det forventes at minst 300 pressefolk og kamerateam fra hele verden kommer til St. Pölten for å følge rettssaken, og at det dermed blir hard kamp om de 98 presseplassene i rettssalen.

Avgjør Fritzl-fremtid
Ifølge den østerrikske avisen er det åtte menn og kvinner, en såkalt folkejury, som skal avgjøre den videre skjebnen til Josef Fritzl.

I løpet av den fem dager lange rettssaken skal juryen ta stilling til om Fritzl har gjort seg skyldig i de lovbruddene han er tiltalt for.

Deretter vil folkejuryen sammen med tre profesjonelle dommere fastslå omfanget av straffen han skal dømmes til.

I Østerrike legges ikke straffen for de forskjellige tiltalepunktene sammen, og dermed kan maksimal fengselsstraff bli 20 år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere