Gå til sidens hovedinnhold

Fritzl er faren til alle barna

DNA-prøver viser at Josef Fritzl er far til alle de seks barna.

DNA-analyser viser at Josef Fritzl (73) er faren til datterens seks barn.

- Testresultatene viser at de seks barna, som den uheldige Elisabeth Fritzl fødte i kjelleren, er uten tvil barna til datteren og den nå 73 år gamle Josef Fritzl, sier etterforskningeleder Franz Polzer under en pressekonferanse, melder Reuters.

Fem av barna skal være relativt friske med forholdene tatt i betraktning. Mens tilstanden til den 19 år gamle Kerstin karaktirseres som kritisk. Det var 19-åringens dårlige helse som førte til at inscestforbrytelsen ble avslørt da hun ble sendt til sykehus i forrige uke. Kristen ligger i kunstig koma ved sykehuset i Amstetten.

Uberørt
Fritzl ble tirsdag ettermiddag varetektsfengslet i to uker, opplyste påtalemyndigheten, melder BBC. Den siktede 73-åringen sa ingenting under fengslingsmøtet i St. Pölten i Østerrike.

Ifølge Reuters skal 73-åringen ha vært svært rolig og tilsynelatende uberørt av alvorets stund.

Politiet fortsetter med å undersøke den 60 kvadratmeter store kjelleren hvor Fitzl holdt datteren og barna fanget.

Fritzl er plassert i en enefengselscelle og blir overvåket kontinuerlig i frykt for at han skal begå selvmord.

Tilsto alle forhold
Mandag tilsto den pensjonerte bygningsingeniøren at han hadde holdt sin datter fanget i kjelleren i 24 år i Amstetten og forgrep seg på henne regelmessig. Fritzl gjorde datteren gravid med syv barn. Ett av barna døde like etter fødsel og ble lagt i en sentrafyringsovn.

Kona til Fritzl, Rosmarié, skal ha vært uvitende om at ektemannen holdt datteren og tre barn fanget. De tre andre barna bodde oppe sammen med ekteparet Fritzl.

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene