*Nettavisen* Nyheter.

Fritzl frykter for livet

Foto: (Scanpix/Montasje)

Ber om ekstra vakthold etter flere drapstrusler.

26.01.09 20:38

Josef Fritzl (73) har fått en rekke drapstrusler og frykter nå at noen vil prøve å drepe han når rettssaken mot han starter 16. mars.

Han har derfor bedt advokaten sin Rudolf Mayer om å sørge for ekstra vakthold i forbindelse med rettssaken. Han skal nå bevoktes av ytterligere 30 politifolk i tillegg til de som allerede er utkalt.

Advokaten til Fritzl er også blitt truet på livet, både gjennom anonyme brev og truende telefonsamtaler.

Flere drapstruet
- Jeg har fått mange telefoner, blant annet en fra England. Han sa; Nå har jeg sett det rottetrynet ditt nok mange ganger på TV, og du bør være forsiktig, sier Mayer ifølge nyhetsbyrået APA.

Andre bekjente av Fritzl er truet på livet etter at de har forsøkt å selge sin historie. Også den østerrikske skuespilleren Hubsi Kramer som vil lage teaterstykke om den grusomme historien, som han vil kalle Fritzl Gjestgiveri, frykter for livet etter trusler.

Rettssaken mot Josef Fritzl starter i den østerrikske byen St. Pölten den 16. mars. Saken forventes å vare i fire dager.

Vil ikke møte i retten
Han har også bedt retten om å slippe å møte, men det har hoveddommeren sagt blankt nei til.

Rettssaken mot Josef Fritzl starter i den østerrikske byen St. Pölten den 16. mars i år.

Østerrikeren holdt sin datter Elisabeth (42) som sexslave i kjelleren i 24 år. Sammen fikk de syv barn, ett av barna døde som spedbarn.

Fritzl er tiltalt for blant annet drap på spedbarnet som døde, slavehandel, rundt 3000 tilfeller av voldtekt, frihetsberøvelse, trusler og incest.

Elisabeth skal vitne
En folkejury skal ta stilling til om 73-åringen har gjort seg skyldig i de lovbruddene han er tiltalt for.

Deretter vil juryen sammen med tre profesjonelle dommere fastslå omfanget av straffen han skal dømmes til.

I Østerrike legges ikke straffen for de forskjellige tiltalepunktene sammen, og dermed kan maksimal fengselsstraff bli 20 år.

Ingen av deres seks barna kommer til å bli ført som vitner i retten. Kun Elisabeth Fritzl skal vitne mot sin far, via videoopptak som vises bak lukkede dører

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.