Gå til sidens hovedinnhold

Fritzl tilbake i skrekkhuset

Rosemarie Fritzl hentet klær, sko og leker til barna.

Tidligere denne uka fikk Elisabeth Fritzl gladmeldingen om at datteren Kerstin Fritzl, som har ligget i koma siden april, vil bli helt frisk.

Torsdag reiste Elisabeths mor og Kerstins bestemor Rosemarie (69) tilbake til skrekkhuset.

Inngangen på baksiden av huset er låst med en kraftig lås med alarm, men da Rosemarie og kvinnen hun var ifølge med ankom, låste politiet opp låsen, og lot bilen de to satt i kjøre inn til garasjene og gå inn i huset, skriver den østerrikske nettavisen OE24.at.

Hentet klær og leker
Ifølge avisen skal Rosemarie Fritzl ha hatt på seg en beige bukse og lyseblå topp da hun kom til huset for å hente med seg forskjellige ting til den nye leiligheten familien disponerer.

Elisabeth Fritzl, moren og de seks barna har blitt innlosjert i en leilighet på rundt 300 kvadratmeter på eiendommen til det psykiatriske sykehuset i Mauer-Öhling.

Rosemarie Fritzl pakket blant annet med seg lekene til nå seks år gamle Felix, som så verden utenfor kjelleren for første gang 26. april i år.

- Verden utenfor er så vakker, skal gutten ha uttalt.

I tillegg skal hun ha tatt med seg sko og klær til resten av barna, slik at de skal kunne gå i klær de kjenner igjen i stedet for å bare måtte gå med sykehusklær, skriver avisen.

Bestemoren hadde med seg to fulle kofferter og en stor bag da hun reiste fra huset etter omtrent 40 minutter.

Søkte om tillatelse
Selv om Rosemarie Fritzl torsdag fikk tillatelse til å gå inn i sitt gamle hjem, kan verken hun eller andre uten videre komme inn i huset.

Før besøket ble statsadvokatens kontor kontaktet.

- Det kom inn en henvendelse om tillatelse til å gå inn i huset, bekrefter en talsperson for statsadvokatens kontor i St. Pölten.

Avisen omtaler besøket som en ren formalitet. For ingen besøker skrekkhuset frivillig.

Les Nettavisen på mobilen (wap.nettavisen.no):
Send NETT til 1930 for gratis bokmerke)

Bli varslet om de viktigste nyhetene på sms:
Send NYHET START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding)

Nettavisens kunnskapsquiz: Vinn flotte premier hver dag

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot