Fritzl-video blir for grusom

Foto: AFP (AFP)

Domstolen vil skåne juryen og har besluttet å spre vitneforklaringen over fem dager.

23.02.09 11:00

Elisabeth Fritzl (42) har allerede avgitt vitneforklaring som skal vises på video under rettssaken til Josef Fritzl (74) neste måned. Men domstolen har besluttet å spre vitneforklaringen, som til sammen varer i elleve timer, over fem dager fordi innholdet blir for sterk kost for juryen, skriver The Sun.

Av hensyn til juryen
- Videoen er av en slik karakter at det blir for mye for en jury å gå gjennom dette på én dag, forteller aktor Franz Cutka til avisen.

Avhøret inneholder sterke detaljer fra livet i fangekjelleren i Amstetten. Firtzl holdt datteren fanget i kjelleren i 24 år, og gjorde henne gravid med syv barn. Ett av barna døde like etter fødsel.

Fritzl skal ha voldtatt datteren mer enn 3000 ganger i løpet av de 24 årene. Han er tiltalt for 16 punkter for drap, slaveri, incest, frihetsberøvelse og overgrep.

Rettssaken starter 16. mars i den østerrikske byen St. Pölten som ligger i nærheten av Amstetten.

Lukkede dører
Ifølge rettskilder har dommerne i saken fått tillatelse til å kunne føre saken for lukkede dører dersom de mener mediedekningen kan skade ofrene ytterligere.

- Behovet for å beskytte ofrene vil veie tungt i denne saken, sier Kurt Kirchbacher ved høyesterettsdomstolen i Salzburg, ifølge The Sun.

- Lover som beskytter ofrene har blitt styrket betraktelig og dette vil selvfølgelig berøre rettssaken, sier han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.