RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fritzls datter har våknet fra koma

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Har ligget i koma siden hun ble reddet fra skrekkens kjeller i Østerrike.

Ifølge Daily Mirror våknet 19-åringen søndag, etter å ha ligget i koma i over en måned. Da hadde hun levd hele sitt liv sammen med moren Elisabeth og to søsken i en kjeller.

- Svært svak
- Elisabeth og familien er veldig glade, men de vet at de ikke må ha for høye håp. Kerstin er svært svak. Hun vil bli sengeliggende lenge, trolig i flere måneder, sier en kilde som står familien nær, til avisen.

Kerstin ble født i skrekkens kjeller i Amstetten i Østerrike, og beveget seg aldri utenfor kjelleren. Uten tilgang på frisk luft eller sollys, uten å kunne bevege seg ordentlig og dårlig mat, skal Kerstins tilstand ha forverret seg betraktelig.

Oppdaget skrekkens kjeller
Josef Fritzl (73) slapp henne ut av kjelleren og fraktet henne til sykehus etter at hun kollapset sist måned. Legene ble da mistenksomme og kontaktet politi, som i sin tur avslørte at Kerstins mor og to søsken også befant seg i kjelleren.

Dersom Kerstin blir sterk nok, vil politiet snakke med henne i løpet av få dager. Da hun ble innlagt på sykehus i april, var hun i for dårlig form til å bli undersøkt, og østerriksk politiet vil vite om også hun ble utsatt for seksuelt misbruk av Josef.

Tilpasser seg verden
Moren Elisabeth (42) var bare 18 år gammel da faren Josep stengte henne inne i kjelleren under huset i Amstetten i Østerrike, der han misbrukte henne seksuelt. Der fødte hun sju barn, hvorav et døde. Tre av barna bodde med moren nede i kjelleren, mens de tre andre ble tatt opp av Josef og bodde sammen med 73-åringen og hans kone.

Familien er nå samlet, og bor på en klinikk i nærheten av sykehuset Kerstin er innlagt på. Der skal familien lære å tilpasse seg den virkelige verden, og de vil trolig bli der i flere måneder.

Josef Fritzl gjennomgår nå psykologiske tester i fengsel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere