RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fritzls datter snakker ut

Sist oppdatert:
- Barna måtte lide når jeg ikke gikk med på å ha sex. Les Elisabeth Fritzls egen beskrivelse av sine 24 år i fangenskap.

Fritzls datter forteller til en dommer at faren Josef Fritzl mobbet barna hennes, og slo dem om hun nektet å ha sex med ham.

- Han sa at han kunne stenge døra når han ville, så skulle vi få se hvor lenge vi kunne overleve, sier Elisabeth Fritzl (42) i avhøret, skriver The Sun ifølge Expressen.

- Var veldig brutal
I avhøret forteller Elisabeth i detalj om hva som skjedde i skrekkjelleren i Østerrike, der hun levde sammen med tre av sine seks barn som hun fikk sammen med sin egen far.

- Han voldtok meg to til tre ganger i uka, forteller hun til dommeren.

- Om jeg ikke gikk med på sex, så ville barna lide. Vi visste at han ville sparke oss eller være ekkel mot oss, sier Elisabeth.

Faren skal ha behandlet henne svært dårlig.

- Han var veldig brutal mot meg, sier hun i avhøret, ifølge Daily Mail.

Desperat forøkte hun å gi barna sine et så normalt liv som mulig i fangenskap. Hun sang sanger for dem, og fortalte dem historier, ifølge avisen.

- Barna var redde
Barna i kjelleren var imidlertid veldig redd faren og bestefaren sin.

- Ingen av barna pratet med ham. De holdt seg bare til hverandre. Når han forsvant levde vi våre egne liv. Når han var der var det helt stille. Når han kom ned i kjelleren forsøkte vi bare å overleve, sier Elisabeth.

Hun blir spurt av dommeren om hun forsøkte å være snill mot Josef Fritzl for å forsøke å spare barna.

- Ja, svarer hun, og forteller at faren hennes kunne være ekkel mot barna.

- Det var hans måte å kommunisere på - å anvende grove ord. Når han brukte slike ord, rygget de tilbake og forsøkte å komme seg vekk fra ham, forteller Elisabeth, ifølge The Sun.

Ble truet på livet
Hun sier også at Josef Fritzl ikke lot barna utvikle seg som normale individer.

- Han lot dem ikke utvikle sine egne personligheter, sier Elisabeth.

Når Elisabeth og barna forsøkte å motsi Josef Fritzl, slo han dem og truet dem på livet, ifølge datteren.

Her er hva som har skjedde i kjelleren:

1977: De seksuelle overgrepene starter. Elisabeth Fritzl er 11 år gammel.

28. august 1984: Elisabeth (da 18) blir dopet ned, påsatt håndjern og lurt ned i kjelleren av faren. Det skal gå 24 år før hun igjen ser dagslys. I mellomtiden føder Elisabeth syv barn.

September 1984: Josef og kona Rosemarie mottar et brev med Elisabeths håndskrift, der 18-åringen ber dem om å slutte å lete etter henne.

Politiet tror Elisabeth har blitt medlem av en sekt og slutter å lete etter den savnede 18-åringen. I virkeligheten holdes hun fanget av sin egen far i kjelleren under huset.

1989: Elisabet føder sitt første barn Kerstin (nå 19) i fangenskap.

1990: Stefan blir født.

Kerstin, Stefan og Felix, som fødes mange år senere, vokser opp i kjelleren. Her nede lærer de å lese og skrive av sin mor Elisabeth.

Josef mater Elisabeth og barna gjennom en luke.

(Artikkelen fortsetter under bilde)

1992: Lisa blir født.

Mai 1993: 9 måneder gammel blir Lisa hentet opp fra kjelleren av Josef. Hun blir funnet utenfor huset med en lapp fra Elisabeth om at hun ikke er i stand til å ta seg av babyen. Elisabeth skriver på denne lappen at hun fra før har født en gutt og en jente. Lisa får flytte inn hos besteforeldrene og blir senere adoptert av dem.

1994: Monika blir født. I desember samme år blir hun – i likhet med sin søster Lisa - funnet utenfor besteforeldrenes hus.

1996: Elisabeth føder tvillinger. Den ene dør kort tid etter fødselen av vanskjøtsel, mens den andre tvillingen Alexander overlever. Alexander blir boende i kjelleren i et års tid, før også han blir flyttet opp til besteforeldrene.

Lisa, Monika og Alexander lever tilsynelatende normale liv hos Josef og Rosemarie. De går på skole og er ifølge naboer høflige og velkledt. Sosialetaten er flere ganger på besøk i hjemmet, uten å legge merke til Elisabeth og de andre barna som holdes skult i kjelleren.

2002: Felix blir født.

19. april 2008: Kerstin (19), som har tilbrakt hele sitt liv i kjelleren, blir alvorlig syk. Josef tar henne med til sykehuset. Han påstår at han har funnet Kerstin bevisstløs utenfor sitt hjem. Legene vet ikke hvordan de skal behandle Kerstin, fordi hun mangler både helseforsikring og legejournal. De går derfor ut med en appell til moren Elisabeth, der de ber henne om å komme fram med flere detaljer om datterens sykdom.

Josef hentet Elisabeth og de to andre barna opp fra kjelleren og forteller sin kone at datteren omsider hadde valgt å vende hjem.

27. april 2008: Josef Fritzl arresteres, mistenkt for incest og for å ha kidnappet sin datter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere