RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frivillig i dødens tempel

Foto: Arne Lutro (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
KHAO LAK (TV 2 Nettavisen): 23-åringen Eimund Dahle meldte seg frivillig til å hjelpe nordmenn som leter etter sine kjære blant likhaugene i skrekkbyen Khao Lak.

23-åringen kom til Bangkok for ti dager siden for å jobbe for den kristne organisasjonen Ungdom i oppdrag. Da flomkatastrofen kom, meldte han seg frivillig for å hjelpe norske og skandinaviske pårørende. Nå forsøker han å hjelpe skandinaviske pårørende som kommer til templet i Khao Lak for å lete etter sine kjære.

- Vi skal være her og snakke med folk. Det er viktig at det er noen her som forstår språket deres, sier Eimund Dahle til TV 2 Nettavisen.

Nytteløst
Eimund har ikke vært i kontakt med norske myndigheter før han reiste ut. Etter et lynkurs ved et lokalt sykehus, ble han sendt til Khao Lak.

- Vi råder de pårørende til ikke å lete blant likene. Det er nytteløst. De er ugjenkjennelige, og belastningen blir bare enda større ved å gå blant dem, sier han.

I plast
Noen av likene er delvis pakket i plast, andre ligger i likposer. Torsdag kom det inn flere varebiler med lik til templet Bang Muang, som er ett av tre templer som er gjort om til mottaksstasjon for døde.


Mange av likene er vestlige turister. Ved siden av står stabler med kister i finér. Snekkerne har måttet lage ekstra store kister for turistene. Stanken er uutholdelig, men munnbind og tigerbalsam under nesen gjør det lettere å puste.

Brenner lik
Luften i området er full av aske fra likbål ved templene. Ifølge de frivillige på stedet er det kun thailendere som blir kremert.

Faren for epidemier i området er stor, og likene som samles sammen blir sprayet med desinfiserende væske.

Eimund synes han takler de forferdelige forholdene greit.

- Jeg har et grunnlag, i og med at jeg er kristen. Jeg har derfor et balansert forhold til liv og død. Det gir meg trygghet og et fundament, sier han til TV 2 Nettavisen.

Kaotisk
Onsdag var det kaotiske forhold med mange pårørende som lette etter sine. Torsdag var det roligere rundt templet. Eimund Dahle har ikke møtt nordmenn i Khao Lak, men flere svensker.

Norske myndigheter frykter at flere nordmenn omkom i da flombølgene rammet Khao Lak andre juledag. Et team fra Kripos er på vei for å bistå i identifiseringen av de døde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere