RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frp advarer Bush

Sist oppdatert:
Fremskrittspartiet advarer mot Bush-administrasjonens råkjør mot Iran. - Amerikanerne må vise alvor med at de vil noe med Iran. En militær løsning er en dårlig løsning, advarer Frps Morten Høglund.

Mandag sa president Bush at han holder alle muligheter åpne for å hindre at Iran skaffer seg atomvåpen. Fremskrittspartiet mener Bush går for langt dersom han vurderer et angrep mot Iran.

- Vi ønsker å bli kvitt prestestyret i Iran like mye som alle andre. Vi er særdeles urolige for atomprogrammet som foregår i Iran, men mener det er helt galt å i det hele tenke på en militæraksjon nå, sier Høglund til TV 2 Nettavisen.

- Uten sammenheng
Morten Høglund, som er utenrikspolitisk talsmann for Fremskrittspartiet, er ikke i tvil om at Iran ønsker å skaffe seg atomvåpen, men tror et angrep vil virke stikk mot sin hensikt. USA bør heller samarbeide med iranske eksilgrupper, mener han.

- Når USA kaller eksilgruppene terrorister og internerer dem, og så vurderer et militært angrep, er det en politikk uten sammenheng. Amerikanerne må vise at de mener alvor og at de vil noe med Iran. En militær løsning er en dårlig løsning. Det er det bare det iranske presteskapet som vinner på, sier Høglund.

- Den gangen USA slipper en bombe, vil iranerne få rett i påstandene om at USA er den store djevelen, fortsetter han.

Statoil
Morten Høglund kaster også en brannfakkel mot Statoil, som er tungt inne i Iran.

- Jeg føler meg ikke komfortabel med at et selskap som den norske stat er sterkt delaktig i, er på plass i Iran. Det er ikke noen tilfredsstillende situasjon, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere