*Nettavisen* Nyheter.

Frp avviste hore-forbud

Siv Jensens partilag mener at menn må tåle å bli plaget av prostituerte. Oslo Frp avviser også helt å sende muslimer til Tyrkia.

12.02.06 00:25

Oslo Frp vedtok enstemmig på årsmøtet søndag å avvise forslaget fra Nordre Aker Frp om at partiet skal gå inn for å begrense innvandring av spesielt muslimer til landet.

Formannen i Nordre Aker Frp ønsket å sende muslimer til Tyrkia, men dette vil ikke Oslo Frp ha noe av.

Men nestlederen i Frp, Siv Jensen, vil ikke kommentere vedtaket.

- Jeg har ikke oversikt over endingene og vedtakene som ble gjort, sa nestlederen til TV 2 Nettavisen da årsmøtet på Clarion Hotell Royal Christiania var ferdig.

- Skal behandle alle likt
Formannen i redaksjonskomiteen, Hermann Foss, sier at Oslo Frp avviste forslaget fordi partiet allerede har vedtatt at Frp ikke skal forskjellsbehandle mennesker på bakgrunn av kjønn, rase, religion eller etnisk opprinnelse.

- Forslaget ble også avvist fordi de interne forholden i landene som muslimske flyktninger er slik at de i liten grad vil la seg påvirke av hva vi sier, sier Foss.

Innvandrerpause
Derimot vil Oslo Frp har en innvandrerpause av hensyn til Groruddalen og andre bydeler på østkanten i Oslo, med høy andel innvandrere fra ikke-vestlige land.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Siden så mange innvandrere i Norge søker seg til Oslo øst, må innvandringen til Norge derfor begrenses til et absolutt minimum for en tid framover, heter det i resolusjonsforslaget fra fylkesleder Peter N. Myhre.

Den gjenvalgte lederen er strålende fornøyd med at hans forslag ble vedtatt.

- I Grodruddalen er andelen ikke-vestlige innvandrere doblet de siste ti årene. I Stovner er det nå 32 prosent ikke vestlige innvandrere, i Alna er tallet 33 prosent. Dette er en utvikling som mange er bekymret over. Hva vil skje når en blir en minoritet i egen bydel og i egen by, spør Myhre.

Avviste sex-forslag
Forslaget fra Bjerke Frp om at myndighetene bør stoppe importen av prostituerte til Norge ble avvist.

- I Oslo dominerer utenlandske prostituerte gateprostitusjonen fullstendig, og utgjør over 75 prosent av de prostituerte totalt (¿) Resultatet er at innpåslitne prostituerte plager menn på gaten i Oslo, heter de i et resolusjonsforslag.

I resolusjonen hevder Bjerke Frp at de utenlandsk prostituerte fotfølger norske menn, og opptrer så vulgært og voldelig at norske menn må ty til mildere makt for å riste av seg kvinnene.

- Som mann kan du i dag risikere å bli plaget av prostituerte kvinner mot din vilje over hele Norge, heter det.

Men Oslo Frp synes forslaget var uheldig formulert.

- Intensjonen om å stoppe slavehandelen av kvinner er god, men forslaget gjør et stort nummer av at det er synd på disse mennene. Det er jo ikke sakens kjerne. Dessuten kan vi ikke si at det er import av prostituerte siden de kommer via Schengenland, sier Fosse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.