RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre angripes av hai

Haiplagen er ikke hva den engang var. Antall haiangrep mot mennesker gikk i 2003 ned for tredje år på rad, sier amerikanske fagfolk.

I 2003 ble det meldt om 55 "uprovoserte" angrep av haier mot badende verden over, heter det i en rapport som universitetet i Miami i den amerikanske delstaten Florida la fram denne uken. Fire mennesker mistet livet i slike episoder.

I 2000 ble det meldt om 68 angrep og 11 omkomne, i 2001 om 63 angrep og fire omkomne og i 2002 om 68 angrep og fire omkomne.

- Jeg tror nedgangen skyldes at folk er mer forsiktige og ser seg bedre om før de går ut i vannet, sier haiforsker George Burgess.

Men et drama utenfor vestkysten av Australia sist helg viser at faren langt fra er over. En amatørdykker ble angrepet av en hai om lag 25 kilometer utenfor kysten. Etter en voldsom slåsskamp med haien greide mannen å krabbe om bord i båten sin igjen.

Han ble i all hast sendt til et sykehus nær Binningup Beach, 120 kilometer sør for byen Perth. der han ble behandlet for flere stygge bitt i beina. Skadene var heldigvis ikke livstruende, meldte det australske kringkastingsselskapet ABC.

(NTB-Reuters-DPA)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere