RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Færre døde enn fryktet

Sist oppdatert:
Orkanen «Katrina» har trolig krevd færre liv enn det myndighetene i New Orleans fryktet.

Under det første søket gatelangs i New Orleans er det funnet mye færre kropper enn de skrekkscenarioene som ble tegnet. Ordføreren i New Orleans har antydet at så mange som 10.000 personer i byen omkom av følgene av «Katrina».

- Det virker mindre sannsynlig etter fredagens tellinger, sier sikkerhetssjef Terry Ebbert til nyhetsbyrået AP.

Noe av den katastrofale døden som noen personer forutså ser ut til å ikke ha funnet sted, sier han.

Han vil ikke gi noe eksakt tall på døde, men bekrefter at så langt er dødstallene små i forhold til estimatet på 10.000.

Etter at myndighetene i dagevis har brukt alle sine ressurser for å få evakuert de levende ut av byen og redde folk, samles oppmerksomheten nå rundt de om mistet livet i og etter orkanen.

I vann og hus
Siden orkanen rammet byen 29. august har innbyggere, redningsmenn og hunder funnet omkomne flytende i flomvannet, fanget i stein eller etterlatt på ødelagte riksveier. Noen døde har også blitt dumpet ved sykehusene eller blitt etterlatt i rullestoler ute i friluft.

Politi og redningsmannskaper har markert hus hvor døde kropper er funnet, eller notert hvor de døde befinner seg så kroppene kan hentes senere.

På bakgrunn av ordfører Mayor Ray Nagins anslag om 10.000 døde, ble det bestilt 25.000 liksekker. Nå tyder det meste på at kun en brøkdel av disse vil være nødvendige.

Også soldater som har kommet de siste dagene sier de heller ikke kan se at dødstallene vil være så store.

- Det er ikke i det hele tatt det omfanget som vi forventet oss, sa majorgeneral Bil Cadwell.

Identifiseres
Kroppene fra New Orleans blir fraktet til byen St. Rafael i nærheten, hvor rettsmedisinere skal identifisere ofrene. Norske rettsmedisinerer er blitt spurt om å delta i dette arbeidet.

Fremdeles nekter noen å forlate husene sine. Redningsmannskaper forsøker å følge med dem for å forsikre seg om at de har det bra. Samtidig blir de oppmuntret til å evakuere.

Det kan ta månedsvis å få tømt millionbyen for vann fra orkanen, og enda lenger tid før samfunnet kan fungere normalt igjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere