RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første Christiania-sak for retten

Den første saken mot pushere som er tiltalt for å ha solgt hasj i fristaden Christiania, startet fredag i København tingrett.

To menn på 24 og 34 år står tiltalt for salg av henholdsvis 114 og 30 kilo hasj fra en bod som politiet her døpt «Bod 8». 37-åringen erkjente seg skyldig i salg av hasj da rettssaken i København byrett startet fredag. 24-åringen nektet straffskyld.

23 tiltalt
En rekke vitner skal avhøres under rettssaken, deriblant nordiske politifolk som i sivil kjøpte hasj i Christiania. Dom i saken er ventet i desember.

Flere hasjselgere fra fristaden Christiania skal for retten i tiden som kommer.

Rettssakene kan komme til å strekke seg over 15 til 20 dager. Så langt er det reist tiltale mot 23 hasjselgere, skriver Ekstra Bladet.

Nordisk samarbeid
De ble siktet etter en fellesnordisk politiaksjon der sivilt politi fra Norge, Sverige og Danmark handlet hasj i Pusher Street og Abegrotten i fristaden og sikret bevis blant annet med videoopptak. Byretten vil få se mange timer med hemmelige videoopptak.

Det er ennå ikke reist tiltale mot rundt 20 personer som ifølge politiet fungerte som vaktkorps for hasjselgerne i fristaden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere