RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Første kvinnelige romturist

Sist oppdatert:
Den iranskfødte amerikanske entreprenøren Anousheh Ansari blir den første kvinnelige romturisten.

Ansari er på ingen måte et ubeskrevet blad i romfartssammenheng. Hun var med på å finansiere en konkurranse for å finansiere den første privat-opererte romferden i 2004, en konkurranse som ble vunnet av et fartøy kalt SpaceShipOne.

Ukjent beløp

Ansari skal legge ut på sin egen romferd med en russisk romferge som skal koble seg til den internasjonale romstasjonen i ti dager. Ferden er planlagt å starte 18. september dersom været i Florida holder seg, melder AP. Da er det lagt inn noen dagers forsinkelse fordi romfergen Atlantis ble utsatt av orkanvasler.

Anousheh Ansari, som er 39 år gammel, har vært med på å grunnlegge det Texas-baserte Telecom Technologies, og blir den fjerde romturisten. Kontrakten hun har inngått forbyr henne å si konkret hva hun har betalt for turen, men det er kjent at tidligere romrurister har betalt så mye som 20 millioner dollar, rundt 126 millioner norske kroner.

- Alltid tittet på stjernene

- Helt siden jeg var barn har jeg alltid tittet opp på stjernene og lurt på hva som finnes der ute i universet, og undret på om det er andre som meg som funderer på de samme spørsmålene et annet sted der ute. Jeg håper denne ferden bringer meg et skritt nærmere og hjelper meg bedre å fatte hva som er der ute, sier Ansari.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere