Gå til sidens hovedinnhold

Fruktplukker drept av kjempeøgler

Mannen skulle plukke epler da han falt ned fra treet og ble angrepet av to komodovaraner.

Øya Komodo i Indonesia er en av fire der komodovaranen - verdens største nålevende øgle - er en del av villdyrbestanden. Den siste tiden har den myteomspunne øgla flere ganger angrepet mennesker. Tirsdag skjedde det igjen.

Døde av bittskader
En 31 år gammel mann var ute for å plukke da han ble angrepet av to øgler minutter etter at han falt ned fra treet, opplyser vitner og politiet ifølge nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Mannen blødde kraftig fra bitt på hender, kropp, ben og hals. Han døde av skadene kort tid etter på sykehuset på naboøya Flores.

Økende antall angrep
Bestanden av ville dragonøgler teller rundt 4000. Det er sjelden de angriper mennesker, men de siste årene er det rapportert om flere slike hendelser.

I 2007 ble en åtte år gammel gutt drept. Dette var det første dødelige angrepet på 30 år, ifølge AP. Forrige måned slapp en parkvakt fra det med livet da han ble angrepet en øgle i hytta si.

Det er meldt om flere andre angrep de siste månedene, ifølge Metro TV.

Har tenner som en hai
Komodovaranen kan bli tre meter lang og veie 70 kilo. Den har tenner som ligner haien og et dødelig bitt. Infeksjonsfaren er stor dersom du blir bitt av en komodoøgle.

Øglearten har tilhold på de indonesiske øyene Komodo, Padar og Rinca. I tillegg finnes det noen få eksemplarer av arten på Flores.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot