RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykt for ny monsterbølge

Sist oppdatert:
Thailandske geologer har oppdaget en ny sprekk i havbunnen utenfor Thailand. Nå ber de turistene om å være på vakt.

Thailandske geologer advarer nå mot at en ny tsunami kan ramme Sørøst-Asia. De har funnet en ny sprekk i havbunnen, som kan ha kommet etter skjelvet 2. juledag. Sprekken er omlag ti centimeter bred og én kilometer lang. Den finnes på syv meters dyp, fem kilometer fra paradisstrendene utenfor provinsen Ranong.

Bobler fra sprekk
Vitner forteller at det kommer bobler – som fra kokende vann – opp fra sprekken. Det er nettopp disse boblene kombinert med sprekken som gjør at geologene nå roper varsko.

Den thailandske forskeren Chugiat Wichiencharoen forklarer at en forkastning slipper fra seg bobler når den er aktiv, melder Dagbladet.

- Vær på vakt!
- Forskerne i Thailand gjør rett når de går ut og advarer i avisene. Litt spenning eller den minste bevegelse kan utløse et jordskjelv. Og ettersom sprekken ligger delvis under havet kan det starte en ny tsunami, sier geologen Lennart Björklund til Expressen.

Så langt regner man med at 225 000 mennesker omkom i katastrofen i Sørøst-Asia.

- For turistene gjelder det å være på vakt. Hvis de merker noe uvanlig må de ta det på alvor. Men jeg understreker at det slettes ikke er sikkert at det ender med noe i dette tilfellet, sier Björklund

Dersom det skulle komme et jordskjelv i dette området, tror Björklund den blir mindre enn den som rammet Sørøst-Asia så hardt 2. juledag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere