RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter 1000 døde barn

Sist oppdatert:
Oppmot 1000 barn kan ha omkommet på grunn av streng vinterkulde og snø vest i Afghanistan. Det frykter en bistandsorganisasjon i området.

Afghanistan opplever for tiden den hardeste vinteren på mange år, med mye snø og streng kulde. Organisasjonen Catholic Relief Services (CRS), som driver bistandsarbeid vest i landet, slår nå alarm.

- Jeg vil anta at flere hundre barn, kanskje enda flere, har omkommet, og enda fler vil dø hvis de ikke får medisiner og annen livsnødvendig bistand raskt, sier Paul Hicks, leder for CRS sitt arbeid i landet, til Reuters.

- Vårt anslag om 1000 døde barn kan være konservativt, legger han til.

Ingen kontakt
Arbeidere sendt ut til 16 landsbyer i et distrikt i Ghor-provinsen denne uken meldte tilbake en snitt på fem døde barn under fem år i hver eneste landsby. De fleste barna har dødd i løpet av de siste to ukene.

Hicks sier tallet på døde trolig er enda mye høyere i Sharak-distriktet, der de aller fleste av de 250 landsbyene er isolert p ågrunn av store snømengder.

Ifølge viseguvernøren for Ghor-provinsen har myndighetene i provinshovedstaden Chaghcharan så langt meldt om 136 døde, mange av dem barn, i fire distrikter. I provinsen totalt er det trolig over 300 døde, sier viseguvernøren, Ikramuddin Rezazada.

- Vi kommer ikke i kontakt med flere andre distrikter. Myndighetene må sende inn nødhjelp, hvis ikke vil Ghor stå overfor en stor katastrofe, sier han til Reuters.

Både CRS og FNs matvareprogram ber nå om hjelp til å få sendt mat, medisiner og annen nødhjelp inn til de isolerte områdene ved hjelp av helikopter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere