Gå til sidens hovedinnhold

Frykter al-Qaida på jomfruturen

Om en uke døper dronning Elizabeth verdens største luksus-cruiseskip - «Queen Mary 2». Nå frykter sikkerhetstjenesten for terrorangrep under jomfruturen i januar.

- Vi har mottatt en trussel, bekrefter rederiets eier overfor Sunday Times.

Ifølge avisen er sikkerheten om bord skjerpet etter rapporter om at flere hundre miner har forsvunnet fra en marinebase i Nord-Korea.

Den amerikanske etterretningstjenesten tror minene befinner seg om bord i et av Osama bin Ladens 28 skip som nå jages til havs, skriver Expressen.se.

Jomfrutur
«Queen Mary 2» ligger for øyeblikket i den engelske havnebyen Southampton. Om to uker, 12. januar 2004, går 2620 passasjerer og en besetning på 1620 om bord for å legge ut på jomfruturen - en 14 dager lang tur til Fort Lauderdale i Florida.

- Skipet passer for al-Qaida. Det er spektakulært både i størrelse og prestisje. Det er et mykt mål siden det er ubeskyttet og bare kan stole på hastigheten sin for å unnslippe en ulykke, sier en sikkerhetskilde i London til Sunday Express.

Avlyttet meldinger
I julehelgen har etterretningstjenesten fanget opp radiomeldinger i Asia og på Kypros det er det antydes at et stort terrorangrep planlegges «på et stort mål til havs».

Samtidig oppdaget amerikanske spionfly at minene er savnet i Nord-Korea.

Nå er det sendt ut en advarsel til flere rederier - blant dem Cunard, som eier «Queen Mary 2».

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året