RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter angrep mot Bush

(Reuters)
Sist oppdatert:
Britisk politi frykter at al-Qaida har planer om å slå til mot USAs president George W. Bush når han besøker London i neste uke.

Ifølge politiet er det en fare for at personer tilknyttet al-Qaida kan skjule seg iblant de titusenvis av demonstranter som møter Bush når han kommer til byen, skriver The Times.

- Vi er ikke særlig bekymret for at antikrigsprotestanter skal kaste råtten frukt mot presidenten. Det vi er bekymret for er de mer farlige elementene som kan være her, sier en høytstående politikilde til avisa ifølge NTB.

Tirsdag hevdet antikrigsdemonstranter at Blair-regjeringen ville hindre dem i å protestere mot Bush under hans besøk fra 18. til 21. november

Det hvite hus har lagt press på de britiske myndighetene om praktisk talt å stenge av størstedelen av London under Bush sitt besøk. En politikilde sier til The Times at kravene fra den amerikanske sikkerhetstjenesten er "totalt uakseptable".

- De ønsker å gjøre London om til et lite Washington gjennom å sperre av veier i flere kilometers omkrets, flere timer før presidentens bilkortesje passerer. Og det er bare ikke akseptabelt her, sier en politikilde til avisa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere