*Nettavisen* Nyheter.

Frykter at Franciska er død

Foto: (AFP/Scanpix)

Indiske myndigheter tror ikke at norske Franciska Rogne (26) vil bli funnet i live i Kashmir.

13.01.08 11:33

- Indiske myndigheter tror ikke lenger at hun kan være i live. Det er den triste nyheten, sier ambassadøren Ann Ollestad i New Delhi til Nettavisen.

Årsaken er at den erfarne alpinisten ikke hadde med seg mye utstyr da hun la ut på skitur tirsdag. 26-åringen ble onsdag formiddag meldt savnet av hotellet Green Heights der hun bodde.

- Politiet har vært inne i hennes rom og registrert at GPS, varmekitt og alt utstyr lå på hotellrommet. Derfor har man tatt utgangspunkt i at hun ikke hadde mye utstyr, sier Ollestad.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke utstyrt for langtur
Det brøt ut kraftig uvær og mye nedbør like etter at Rogne la ut på skituren sin.

Den australske turisten Paul Stewart har tidligere fortalt at han snakket med kvinnen før hun la ut på skitur.

- Hun fortalte at hun skulle ut på ski og at vi skulle ses til kvelden. Hun hadde på seg skiklær og holdt et snøbrett i hånden. Like etter blåste det opp til en heftig snøstorm, fortalte han.

Les: Savnet i Kashmir - igjen

Etter uværet med 30 centimeter nedbør, har temperaturen i området sunket til minus 15 grader.

Klikk på bildet for å forstørre.

Storstilt leting
Rogne er savnet ved turiststedet Gulmarg i det indiske området av Kashmir. Siste observasjon av henne var like over klokken 15 tirsdag. Da ble hun observert i området mellom gondolens start og det første stoppet. Hun skal ha forsvunnet innover i terrenget. Det konkrete området der søket har foregått, er et skogkledt område.

I flere dager har det pågått storstilt leting etter kvinnen. Også privatpersoner fra landsbyen har deltatt i letingen.

- Man har også sjekket alle sykehus, hoteller og landsbyer i nærheten. Hun er en erfaren skiløper, men i dette tilfellet antar man at hun ikke har overlevd. Hun har vært ute i fem døgn, Det er veldig kaldt og mye snø i området, sier Ollestad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag