*Nettavisen* Nyheter.

Frykter bakteriologisk terror

Britisk etterretning frykter at terrorister planlegger bakteriologisk krigføring, og har dermed beordret laboratorier i Storbritannia til å styrke sikkerheten.

25.01.07 09:21

Britiske laboratorier har blitt beordret av den britiske etterretningstjenesten MI5 til å styrke sikkerheten rundt beholdingen av nærmere 100 dødelige virus og bakterier, skriver The Times. Polio, rabbis, tuberkulose, fugleinfluensa og E-coli er noen av virusene og bakteriene som MI5 frykter kan bli brukt i terroristenes krigføring.

Forskere og laboratorieansatte ved universiteter, sykehus og farmasøytiske selskaper skal bli sikkerhetsklarert av britisk politi. I tillegg vil samtlige laboratorier bli undersøkt av offentlige sikkerhetsinspektører.

Bakgrunnen til den omfattende operasjonen er at MI5 har varslet myndighetene om at al-Qaida aktivt forsøker å rekruttere forskere. I tillegg har ekstremistiske grupper oppsøkt studenter og tilbudt dem å betale for universitetskurs mot at de tilbakebetaler med deres kunnskap og ekspertise.

I november varslet direktøren i MI5, Eliza Man-ningham-Buller, om at fremtidige terrorangrep i Storbritannia kunne innebære bruken av masseødeleggelsesvåpen. Man-ningham-Buller sa at terrorister forsøker nå å finne midlene som trengs til å utføre en rekke terroraksjoner ved bruk av kjemisk, biologisk, og kjernefysisk krigføring.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (AFP/Scanpix)

- Vi vet at ønsket er til stede, vi vet at forsøket på å samle materiale er til stede, vi vet at forsøket på å samle teknologien er til stede, sa Eliza Man-ningham-Buller.

Al-Qaidas nestkommanderende, Ayman al-Zawahri, advarte nylig den vestlige verden om represalier, som er verre enn noensinne, dersom USA ikke forandrer på politikken sin i forhold til muslimske stater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.