*Nettavisen* Nyheter.

Frykter disse sju skal slå til

Amerikanske myndigheter rettet onsdag søkelyset mot sju personer mistenkt for å være al-Qaida-medlemmer, som kan være i ferd med å planlegge et angrep i USA.

27.05.04 00:42

- Vi har troverdig etterretning fra flere kilder som antyder al-Qaida planlegger et angrep på USA de neste månedene, sa justisminister John Ashcroft på en pressekonferanse onsdag. Han sa de sju etterlyste kan være involvert i en slik plan, og sa de utgjorde en klar trussel mot USA, melder NTB-AFP.

Bevæpnet og farlige
De fleste av de sju blir betegnet som «bevæpnet og farlige» og seks av dem er tidligere ettersøkt med navn og bilde av det føderale politiet FBI.

To av dem, Fazul Abdullah Mohammed og Ahmed Ghailani, er mistenkt i forbindelse med angrepene mot USAs ambassader i Tanzania og Kenya.

De øvrige som USA har i søkelyset er Amer El-Maati, Aafia Siddiqui, Adnan G. El Shukrijumah, Adam Yahiye Gadahn og Abderraouf Jdey.

Amer El Maati er kanadisk statsborger av egyptisk og syrisk opprinnelse. Han ble født i Kuwait i 1963, melder AP.

Eneste kvinne
Aafia Siddiqui ble født i Pakistan i 1972. Hun har studert i Boston.

Adnan El Shukrijumah er fra Saudi-Arabia, der han ble født i 1975. Han har bodd i USA i 15 år, og har pass fra Guyana.

Adam Gadahn er den eneste av de sju som ikke har vært i FBIs søkelys tidligere. Han ble født i USA i 1978, er amerikansk statsborger og går også under navnet Adam Pearlman.

Abderraouf Jdey er kanadisk statsborger, født i Tunisia i 1965.

Vil ha med europeere
I tillegg til etterretningsinformasjon støtter amerikanske myndigheter seg på al-Qaidas egne kunngjøringer i trusselvurderingen. Disse går ut på at nettverket er «90 prosent klare» til å gjennomføre et angrep mot USA.

Al-Qaida skal også aktivt jobbe med å rekruttere mennesker med europeisk utseende til nye aksjoner, noe som kan føre til at europeere blir ekstra godt sjekket ved ankomst i USA den nærmeste tiden.

Klikk på bildet for å forstørre.

Fazul Abdullah Mohammed og Ahmed Ghailani, Amer El-Maati, Aafia Siddiqui, Adnan G. El Shukrijumah, Adam Yahiye Gadahn og Abderraouf Jdey. Foto: Scanpix/EPA/FBI

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.