RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter finsk seriemorder

Sist oppdatert:
En 30 år gammel mann sitter fengslet, mistenkt for å ha drept sin 54-årige partner. Han er også mistenkt for to ti år gamle drap.

Det finske politiet frykter mannen har enda flere liv på samvittigheten, skriver svenske Dagens Nyheter.

Politiet mistenkte raskt de hadde kommet på sporet av Finlands første seriemorder da de begynte å etterforske 54-åringens mystiske død. Man fant snart ut at mannen døde av en overdose Abalgin, et sterkt smertestillende middel. Mistanken falt snart på den 30 år gamle mannen. Han hadde nemlig vært innblandet i to lignende dødsfall på 1990-tallet.

To andre døde
I løpet av et halvt år fra høsten 1996 ble nemlig to andre menn, en 20-åring og en 30-åring, funnet døde i det samme huset. Begge døde av overdoser fra medisiner.

I alle tre sakene var det den nå 30 år gamle mannen som hadde ringt etter ambulanse. Han var også ansvarlig for å kjøpt medisinene det var snakk om.

- Alt kan jo være et sammentreff, men mitt instinkt sier at vi må gjenåpne de to sakene, sier politiinspektør Olli Töyräs ved det finske Kripos.

Millionformue
Politiet stilte aldri spørsmål ved mannen rolle i de to dødsfallene for snart ti år siden. Nå vil politiet se nærmere på mannens aktiviteter mellom da og nå.

54-åringen som nå er drept, og 30-åringen registrerte sitt forhold bare noen måneder før drapet. 30-åringen er nå den eneste arvingen til avdødes millionformue. Selv har han ingen formue.

Ifølge politiet skal 54-åringen forsøkt å få skilsmisse, men denne var ikke gjennomført før han døde.

Politiet startet avhør av mannen mandag. Det er foreløpig ikke kommet noen detaljer om utfallet av avhørene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere