RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter for farens helse

(TV 2)
Sist oppdatert:
Faren til Rahila Iqbal sitter under harde soningsforhold i Pakistan. Nå frykter hans nærmeste for helsa hans.

Azhar Iqbal går på attføring i Norge som følge av prolaps i rygg og nakke. Ifølge hans bistandsadvokat Abid Raja, sliter han forferdelig med fengslingsforholdene i Pakistan.

- Hans leger anbefaler at han ikke skal sitte stille over lengre tid. Han har sittet på et hardt jordgulv i fjorten dager på et lite areal sammen med andre fanger. Nå er han i et annet fengsel der han trolig ikke har det noe bedre. Vi er bekymret, sier Raja.

Raja har sendt farens journal til norske myndigheter i Pakistan, og anmodet om at han får endrede fengslingsforhold på grunn av helsen sin.

Faren uttalte til sine slektninger utenfor fengslingslokalene i forrige uke at soningsforholdene var uutholdelige.

Human behandling
- Vi har mottatt opplysninger om hans helseproblemer fra Norge. Norske myndigheter har vært i møte med departementsråden i inneriksministeriet i Pakistan. Vi har formidlet våre forventninger til behandling av den norske borgeren med dem, sier fungerende stasjonssjef Alf Arne Ramslien ved Den norske ambassaden i Islamabad til TV 2 Nettavisen.

Det innebærer at Azhar Iqbal skal bli behandlet i tråd med pakistansk lov og internasjonale standarder.

- Vi er kjent med at han merker problemene i fengsel. Han ligger blant annet svært hardt, som andre pakistanske fanger. Men vi følger opp dette, sier Ramslien.

Faren hevder selv at han og hans medfanger også har vært utsatt for tortur i form av slag mot rygg, lår og rumpe . Det har også en av fangevokterne bekreftet overfor norsk presse.

- Vi har gjort det meget klart overfor pakistanske myndigfheter at slikt ikke skal forkomme, og møtt stor velvilje på øverste hold. Men vi kan jo ikke garantere noe, dette er det myndighetene i landet som må, sier Ramslien.

Søkt om besøk
Norske myndigheter har så langt ikke besøkt Iqbal i fengselet han er flyttet til.

- Vi har anmodet på formell måte om stående tillatelse til å få besøke ham i det nye fengselet. Den saken er til behandling. Vi vil få tillatelse, men det vil ta noe tid, sier Ramslien.

Azhar Iqbal far ble onsdag varetektsfengslet i ytterligere 14 dager, mistenkt for planlegging og medvirkning til æresdrap på datteren Rahila. Hennes morfar og familiens sjåfør er også fengslet mens etterforskningen pågår. Rahila Iqbal døde i en utforkjøring i Pakistan 1. juni. Det er hennes ektemann i Norge som har anmeldt hennes familie for drap.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere