RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter hackerboom i 2006

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Finansdepartementet i USA fastslår at IT-krim overgår narkohandel i lønnsomhet. IT-eksperter frykter 2006 skal bli hackernes gullår.

Hvis 2005 var et godt år for hackerne, kommer 2006 til å bli det beste året noensinne frykter IT-eksperter, skriver Politiken.dk.

Fjoråret så 150.000 forskjellige datavirus. I år blir det flere. Nå er det ikke lengre hackeren på gutterommet som er den store synderen. Hackingen har blitt lønnsom, og dermed tiltrekkes profesjonelle kriminell av virksomheten.

- Forbrytelsene som før skjedde i den fysiske verden, skjer nå i den elektroniske. Derfor ser vi et oppsving i kriminaliteten, sier Preben Andersen, som er sjefskonsulent for CERT, den internasjonale IT-sikkerhetsorganisasjonen.

Det er programvaren fra Microsoft som er under angrep fra hackerne. Stadig flere hackere har også oppdaget muligheten for å smugle virus gjennom bilder inn på intetanendes datamaskiner. Viruset blir så brukt til å ta kontroll over PC-en.

Valerie McNiven i det amerikanske finansdepartementet har anslådd verdien av IT-krim til 630 milliarder danske kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere