*Nettavisen* Nyheter.

Frykter ikke atomangrep fra Nord-Korea

Sør-Korea har forberedt seg på et mulig atomangrep fra Nord-Korea, men tviler på at et slikt angrep vil komme.

17.02.05 11:07

Det sa Sør-Koreas forsvarsminister torsdag. Nord-Korea bekreftet sist uke for første gang offisielt at landet har atomvåpen, og trakk seg samtidig ut av samtalene som har til siktemål å stoppe atomprogrammet deres.

- Forsvaret vårt har i mange år hatt Nord-Koreas atomvåpen med i planene, sa forsvarsminister Yoon Kwang-ung til sørkoreanske journalister, ifølge Reuters.

- Lite trolig
Han utdypet ikke hvordan Sør-Korea har forberedt seg, og hvordan de vil svare på et eventuelt angrep. Han understreket også at han ikke tror et slikt angrep er særlig sannsynlig.

Årsaken til det er blant annet at nordkoreanske myndigheter er fullstendig klar over risikoen for at de selv også vil bli rammet ved et slikt angrep. I tillegg sa forsvarsministeren at Nord-Korea mangler fly til å frakte våpnene med - de har rett og slett ikke store nok bombefly til at det vil være praktisk mulig å slippe bombene over Sør-Korea, hevder Kwang-ung.

Sør-Korea har ikke atomvåpen, men stoler på at USA, som har 34.000 soldater i landet, vil forsvare dem hvis Nord-Korea likevel skulle angripe.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.