RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter katastrofe ved Vesuv

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Forskerne tror at vulkanen Vesuv om kort tid vil få et kraftig utbrudd, som kan true de 600.000 som bor ved foten av fjellet. Myndighetene ber folk flytte.

Nesten 2000 år er gått siden historiens kanskje mest berømte vulkanutbrudd. Vesuv la Pompeii i ruiner i år 79 e.kr.

Nå tror forskerne at Vesuv er på overtid, og frykter et utbrudd i nær framtid.

- Det blir ikke i morgen, ikke neste måned og kanskje ikke neste år, men Vesuv er på overtid, sier Giovanni Macedonio, direktør på Vesuv-observatoriet som har ansvaret for å overvåke vulkanen.

Vesuv hadde sitt siste utbrudd i 1944. Da ødela lava flere frukthager og hjem. 26 personer mistet livet, men de fleste av disse døde av hjerteinfarkt som følge av utbruddet. Siden da har Vesuv vært stille.

Tre millioner mennesker bor i Napolibukta ved vulkanen og 600.000 mennesker bor innenfor en «rød sone» på seks kilometer. 19 småbyer i området vil være i fare dersom et utbrudd skulle komme nå.

Myndighetene håper å tynne ut befolkningen i området slik at det skal la seg gjøre å evakuere de som bor der ved et eventuelt utbrudd. Dette gjøres ved kontantbelønninger for de som vil flytte og ved å ødelegge ulovlig oppsatte boliger i området, melder Sky News.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere