RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter mange hundre døde

Indonesiske myndigheter frykter at dødstallene etter fergekatastrofen kommer til å øke betraktelig. Se video.

Fergen «Levina I» hadde nylig forlatt den indonesiske hovedstaden Jakarta og befant seg 80 kilometer utenfor kysten da brannen brøt ut.

Nå skal den utbrente fergen slepes til en havn i nærheten. Myndighetene har ikke klart å kartlegge hvor mange personer som var om bord og hvor mange som er savnet.

Døde ved drukning
16 personer er så langt bekreftet døde, og 17 er savnet etter ulykken ombord på «Levina I». Myndighetene frykter at det var langt flere ombord enn de rapporterte 307 personene.

- Det er vanlig at mennesker som ikke har billett trenger seg om ombord der de klarer, sier talsmannen for Indonesiske myndigheter.

Fem marinefartøy og to fly bistod i evakueringsopperasjonen, melder BBC. Redningsmannskapene leter fortsatt etter savnede som kan ha hoppet i havet da båten begynte å brenne.

Størsteparten av de omkomne kastet seg ut i vannet da fergen begynte å brenne, og døde ved drukning.

Startet på bildekket
Ferjen var på vei fra Jakarta til øyen Bangka utenfor Sumatra. Ifølge Hendra Pakan, oberstløytnant i den indonesiske marinen er 210 passasjerer evakuert fra det brennende skipet.

Brannen skal ha startet på båtens bildekket, men årsaken til brannen er ikke kjent.

Indonesia har blitt rammet av en rekke tragedier de siste månedene. I desember omkom 400 mennesker da en ferje forliste utenfor Java og 102 mennesker omkom i en flyulykke bare noen dager senere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere