*Nettavisen* Nyheter.

Frykter massakrer på Sri Lanka

Foto: Ole Berthelsen (TV 2 Nettavisen)

Norges spesialutsending til Sri Lanka Jon Hanssen-Bauer frykter massakre av hjelpearbeidere på øya.

Søndag ble det funnet 15 drepte hjelpearbeidere i byen Mutur. Nå frykter hjelpearbeiderne og internasjonale observatører at massakrene kommer til å florere så lenge stridighetene pågår.

- Blir enda verre
- Det var fra før store problemer med å få fram nødhjelp til folk i dette området. Nå blir det enda verre, sier Hanssen-Bauer på telefon fra Sri Lanka til Kanal 24.

De drepte tilhørte den franske hjelpeorganisasjonen «Action against hunger». Alle de drepte var tamiler. Nå skylder tamiltigrene på regjeringssoldatene, men samtidig går det mange rykter om hva som faktisk har skjedd.

- Det går rykter om at alle er brent og begravd. Dermed blir det jo svært vanskelig å etterforske saken, sier han til Kanal 24.

Avstengt område
Alle utlendinger har blitt nektet adgang til området der udåden fant sted. Jon Hanssen-Bauer tror massakren har skapt sår mellom folkegruppene som er vanskelig å lege.

Det er en rekke norske hjelpearbeidere på Sri Lanka, men foreløpig finnes det ingen planer om noen evakuering. Ambassaden i Colombo holder likevel løpende kontakt med de norske.

- Det er foreløpig ikke aktuelt å kalle hjem våre utsendte, sier utenlandssjef i Norsk Folkehjelp Liv Tørres til Kanal 24. Hun mener sikkerheten for deres medarbeidere er høy, men sier samtidig at de følger situasjonen nøye.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.