*Nettavisen* Nyheter.

Frykter ny snikskytter

Redselen for en ny snikskytter sprer seg i Ohio etter at ti personer er blitt beskutt på samme veistrekning der en kvinne ble skutt og drept tirsdag.

28.11.03 20:43

Gail Knisley (62) ble drept av et skudd som gikk tvers gjennom bildøren i bilen hun satt i. Det var en venninne av Knisley som kjørte bilen, men hun ble ikke skadd.

Fredag sier politiet at ti andre bilister også skal ha blitt skutt på samme veistrekning på Interstate 270, sør for Columbus i delstaten Ohio.

En av bilistene skal ha blitt beskutt bare timer etter at Knisley ble drept, men Knisley er den eneste som er blitt truffet av skuddene, melder Press Association fredag kveld.

- Undersøkelser av kulen viser at det kan være en forbindelse mellom denne saken og minst en av de andre sakene. Etterforskningen kan heller ikke utelukke en forbindelse med de andre sakene, sa Steve Martin ved sheriffkontoret i Franklin County fredag, melder AP.

Martin ville ikke si noe mer om skyteepisoden som med størst sannsynlighet har en sammenheng med drapet på Knisley.

Punkterte
En av dem som tok kontakt med politiet etter drapet, var en kvinne som punkterte etter at hun ble beskutt. Det var først da dekket ble skiftet på et bilverksted at hun ble gjort oppmerksom på hva som var årsaken til punkteringen.

Området rundt Interstate 270 er skogkledd og ikke tett befolket. Våpenentusiaster bruker området til øvelsesskyting, og politiet har tidligere vært svært motvillige til å koble sakene. De holder fortsatt mulighetene åpne for at det kan være snakk om ti bomskudd fra jegere eller andre som skjøt på blink.

Men med snikskytterdrapene i Washington og Virginia i fjor høst friskt i minne, begynner redselen å spre seg i lokalbefolkningen.

- Vi håper bare at de tar dem som står bak dette. Jeg er helt nummen. Dette skjer bare i Washington og i storbyene, sier Knisleys sønn, Brent til AP.

Den aller første skyteepisoden skjedde så tidlig som i mai.

Kan få dødsstraff
Denne uken ble John Allen Muhammad kjent skyldig i snikskytterdrapene i Washington i fjor høst. Juryen kom fram til at Muhammad bør dømmes til døden, og det er nå opp til en dommer å avgjøre dette.

Saken mot Muhammads medtiltalte, Lee Boyd Malvo, er ikke ferdig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.