*Nettavisen* Nyheter.

Frykter pedofil har Kristian (12)

Pappa Dan Walker frykter at en pedofil mann holder hans 12 år gamle sønn som fange etter at han ble kidnappet fra et sykehus i Phuket. Internasjonalt politi søker nå etter den svenske gutten.

05.01.05 08:49

Dan Walken har opplevd det verste en far kan. Først mistet han sin kone i flodbølgekatastrofen. Så fikk han vite at sønnen på 12 år, som var innlagt på sykehuset Tai Mueng i Phuket, var forsvunnet.

Tysk mann
Kristian var på ferie i Phuket sammen med moren og hennes nye kjæreste. 12-åringen ble sist sett forrige mandag. En fremmed, eldre mann skal ha blitt observert da han forlot sykehuset med gutten.

Dr Pisith Yongyuth, leder for sykehuset, sier til Sky News at en tysk mann brakte inn en gutt som kan ha vært Kristian til sykehuset ved 1-tiden natt til 27. desember, sammen med en åtte år gammel gutt.

De tre forlot sykehuset samme morgen.

- Ingen snill, gammel mann
Ennå er det ingen spor av den svenske gutten.

- Vi kan ikke bekrefte at gutten virkelig var Kristian Walker, vi kan bare si at det ser ut til å ha vært en gutt som passer med beskrivelsen som hans bestefar og media har gitt, sier Yongyuth.

- Jeg kan ikke regne med at en snill, forvirret, gammel mann har forsvunnet med sønnen min. Jeg stoler ikke på noen lenger, sier Dan Walker til Sky News.

Han var igjen i Sverige med Kristians bror og søster.

- Jeg kan tenke meg 100 forskjellige forklaringer, men alt blir gjetninger. Jeg forventer det verste, sier pappa Walker.

Internasjonalt søk
Internasjonalt politi samarbeider nå med lokalt politi i jakten på den tyske mannen som forsvant med Kristian.

Nå bruker faren all sin tid fra sitt hus utenfor Stockholm på å søke etter sin savnede sønn på ulike internett-sider.

Kriminalinspektør Peter Östgren kom tirsdag til Phanga for å etterforske forsvinningen. Svensk Kripos skal komme til området for å bisto mot slutten av uka.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.