*Nettavisen* Nyheter.

Frykter Shannon (9) er drept

Foto: Reuters/Scanpix

Ni år gamle Shannon Matthews kom aldri hjem fra skolens svømmetur tirsdag ettermiddag.

23.02.08 15:57

250 politibetjenter og utallige frivillige leter etter britiske Shannon Matthews som har vært savnet siden tirsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Reuters/Scanpix

- En drapsetterforskning
Etter fem dagers intensivt søk besluttet politiet lørdag å kalle inn dykkere for å finkjemme en dam i nærheten av jentas hjem i Dewsbury Moor i West Yorkshire.

Politiet understreker at dette bare er et av mange steder som nå undersøkes.

250 politibetjenter og et stort antall frivillige har lett etter Shannon dag og natt siden hun ble meldt savnet tirsdag.

- Dette er en drapsetterforskning. Det har det vært helt siden de utvidet etterforskningen, sier tidligere etterforsker Mike Hames til Sky News Online.

Uten spor
Politiet har lett på 200 adresser i området. Søppelkasser og tomme bygninger er endevendt.

Fortsatt har ikke etterforskningen resultert i konkrete spor eller bevis. Politiet fastholder likevel at de fortsatt har forhåpninger om å finne henne i live.

Overvåkingskameraer filmet Shannon og klassekameratene da de gikk ut og inn av Dewsbury Sports Centre Swimming Pool ved 15-tiden lokal tid. Om lag ti minutter senere ble hun sluppet av skolebussen, og hun ble sist observert på vei hjem fra busstoppen, om lag ti minutters gangavstand fra sitt hjem.

Shannon hadde på seg en svart jakke, hvit t-trøye, svart bukse, rosa støvler og en svart frakk med pelskrage.

- Ville ikke hjem
Venner og bekjente av Shannons familie deler lørdag ut flygeblader med bilder av niåringen på Elland Road fotballstadium under kampen mellom Leeds og Crewe Alexandra, melder BBC.

Jentas far Leon Rose sier til Sky News at han ikke har sett datteren siden sommeren 2007, men at han har blitt fortalt at Shannon i den siste tiden hadde gitt uttrykk for at hun ville flytte til ham.

Han tror datteren kan ha rotet seg bort mens hun prøvde å finne fram til hans hus i Huddersfield, som ligger om lag 30 minutter unna med bil.

Flere av Shannons venner har sagt til politiet at hun dagen før forsvinningen oppga at hun ikke ville dra hjem til morens hjem i Moorside Road, som lørdag voktes av uniformert politi.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.