RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter Somalias kyst

Sist oppdatert:
Skipsleia utenfor Somalias kyst trenger ekstra vakthold for å hindre nye piratangrep, ifølge britiske skipsoffiserer.

Den er den britiske fagforeningen for skipsoffiserer, Numast, som ber om en spesialstyrke til å slå ned på det økende antallet piratangrep utenfor Somalia, ifølge BBC News.

Andrew Linnington, en talsmann for foreningen, krever også en økning av risikotillegget for mannskap som skal operere i dette farvannet.

Kravet kommer etter at cruiseskipet Seabourn Spirit ble angrepet av pirater lørdag på vei fra Alezandria i Egypt. Skipet ble angrepet av minst to båter med pirater, som skjøt med automatvåpen og granatkaster. Mannskapet om bord klarte å forhindre bording, men hendelsen vel 160 kilometer utenfor Somalias kyst føyer seg inn i rekken av piratangrep i dette området.

Ifølge Linnington er området så farlig at det bør erklæres som et krigsområde, noe som automatisk vil gi sjømenn i området ekstra rettigheter.

- Det har kommet så langt at vi kan kalle det anarki, og de siste hendelsene viser at myndigheter i flere land må samarbeide, sier Linnington til BBC News.

Siden mars har det foruten Seabourn Spirit-angrepet vært minst 23 angrep mot fartøyer utenfor sørkysten og østkysten av Somalia, ifølge International Maritime Bureau (IMB).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere