RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Frykter tsunami-hjelp rammer Afrika

Røde Kors, Leger Uten Grenser og Verdens helseorganisasjon frykter at det voldsomme hjelpefokuset på det tsunami-rammede Sør-Asia kan gjøre at andre kriser blir neglisjert.

Det er nyhetsbyrået AP som har snakket med hjelpeorganisasjonene fredag.

Det er spesielt krigs- og konfliktsonene i Afrika organisasjonene frykter vil bli forfordelt i tiden som kommer.

Selv «verdens verste humanitære krise» i Darfur i Sudan står i fare for å tape i kampen om hjelp og oppmerksomhet, mener de.

To millioner på flukt
Rundt 70.000 mennesker har dødd i Darfur bare siden mars, som følge av sykdom, sult og angrep. Enda mange flere skal ha blitt drept i slag mellom opprørere og regjerings-vennlige militante og det sudanske militæret. To millioner mennesker antas å ha måttet flykte fra sine hjem.

- Jeg mener dette bør være noe vi bekymrer oss om, sier den internasjonale direktøren for Røde Kors og Røde Halvmåne, Susan Johnson til AP.

- Det finnes helt åpenbart andre krisesituasjoner, og disse krisene er der fremdeles, uttaler talsmann for Leger Uten Grenser, Aymeric Peguillan. Også Peguillan viser spesielt til den kritiske situasjonen i Darfur.

Ekstrem nød
- Verdens helseorganisasjon er oppmerksom på faren for at den pågående krisen i Asia vil ta oppmerksomhet fra mer vedvarende kriser, sier WHO-talskvinne Fadela Chaib. Hun peker spesielt på situasjonen i Uganda hvor 1,6 millioner mennesker ar blir forflyttet i en forferdelig konflikt.

- Vi må ikke glemme at dette er eksisterende områder med ekstrem nød, og de behøver kontinuerlig og konsekvent støtte for å overleve, advarer Chaib.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere