Fryktet «11. september» i jula

Foto: (Scanpix)

Amerikanske myndigheter var i jula livredde for et angrep på størrelse med 11. september-angrepene. Fem amerikanske byer var nevnt som konkrete mål.

08.01.04 10:46

Amerikansk etterretningsinformasjon antydet at terrorister planla et angrep som ville være mer ødeleggende enn angrepene 11. september 2001. Myndighetene avslører at det var en «strøm av informasjon» som pekte i retning av et angrep mot amerikanske byer.

Informasjonen tydet på at en såkalt «skitten bombe» med radioaktiv stråling ville bli brukt. Ifølge Washington Post ble forskere sendt til fem store byer for å lete etter radioaktive innretninger.

- Informasjonen omhandler angrep like store eller større enn de som kom 11. september, tilsa at disse angrepene ville finne sted i et tidsperspektiv som dekket vår tradisjonelle ferieperiode og inneholdt også referanser til flytrafikk, sier minister for innenriks sikkerhet, Tom Ridge til avisen.

Ifølge Ridge skulle både den meksikanske, britiske og franske regjeringen være «svært klar over» at informasjonen pekte mot konkrete flyavganger. Flere avganger fra disse landene til USA ble avlyst rundt nyttår, blant annet British Airways flight 223 fra London til Washington.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.