RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Scanpix)

Fryktet konas karate

46-åringen som drepte sin eks-kone og svigerfar, hevder at det var han som ble angrepet.

Det var lørdag morgen at en 39 år gammel kvinne og hennes far ble stukket ned og drept i en jernvareforretning i den danske byen Hørsholm. Kvinnens to døtre på fem og elleve år, samt hennes mor var sjokkerte vitner til drapet.

Åtte knivstikk hver
Kvinnens tidligere ektemann ble raskt pågrepet for drapet. Mannen, som opprinnelig er fra Irak, nekter seg skyldig i drap, men han erkjenner at han stakk både sin tidligere kone og svigerfar tre til fire ganger hver, melder Ekstra Bladet. Ifølge politiet har begge ofrene åtte knivstikk.

46-åringen har fortalt i avhør at han gikk for å prate med kvinnen om deres felles barn, da svigerfaren blandet seg inn og plutselig overfalt ham.

- Det var de som overfalt meg, sier han, og forklarer at han brukte kniven fordi han ble overrumplet.

Fryktet karate
46-åringen har forklart at han så ekskona komme løpende etter at han hadde stukket ned svigerfaren. Kvinnen er angivelig utdannet karatelærer, og for å unngå hennes karateslag, bruker han kniven også mot henne, skriver bt.dk.

Han har videre forklart at han grep kniven som stod i jernvarehandelens utstilling fordi han så sin tidligere svigermor gi svigerfaren en skarp gjenstand. Denne forklaringen har ikke dommeren festet lit til, og mannen er varetektsfengslet i fire uker. Det ble også bestemt at mannen skal gjennomgå psykologiske tester.

Den drepte kvinnen har bodd på krisesenter siden hun og mannen ble separert i januar, og fikk for kort tid siden foreldreretten for parets tre barn. Politiet jobber utifra en teori om at dette kan ha utløst drapet. Paret har også en 14 år gammel gutt sammen, i tillegg til døtrene på fem og elleve år.

Kjente til problemene
Dansk politi var kjent med familiens konflikter, men avviser at det var tegn som tydet på at striden om barna ville ende i tragedie.

- Vi har tidligere vært behjelpelige med å utlevere noen eiendeler til kvinnen da hun flyttet på krisesenter. Og vi vet at mannen for rundt en måned iden forsøkte å trenge inn til kvinnen på krisesenteret. Men at det skulle ende slik er det ingen som kunne han noen forhåndskjennskap til, sier etterforskningsleder Flemming Poulsen til Politiken.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere