RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryktet Nobel-lekkasje

Foto: Ole Berthelsen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Frykt for lekkasjer gjorde at Nobelkomiteens sekretær Geir Lundestad ikke varslet fredsprisvinneren på forhånd - slik han vanligvis gjør.

- Grunnen til at vi ikke ringte var at IAEA og El Baradei var stor favoritt, og vi ville ikke at nyheten skulle slippe ut før klokken 11.00 i år, sier Geir Lundestad til Kanal 24.

I fjor var det en dårlig skjult hemmelighet at Wangari Maathei skulle få prisen. Da Lundestad ringte henne opp en stund før offentliggjøringen, var allerede et tv-kamera på plass og fikk filmet hele seansen. Dermed var nyheten gammel allerede før kunngjøringen kom.

I år var hemmeligholdelsen total. Nobel-direktøren lover ikke at dette vil være en fast taktikk fra komiteen, men at han kommer til å se an hvem som vinner før han velger strategi neste gang.

- Det vil nok variere fra år til år. Hvis det er en stor favoritt som vinner, og denne er vant til å håndtere media, vil ikke behovet for å ringe være så stort. Er det en helt ukjent person er det klart at vi må gi dem et varsel, sier Lundestad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere