RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fryser penger til islamsk gruppe

Storbritannia fryste fredag alle midlene til en islamsk gruppe i Storbritannia, som mistenkes for å støtte en Saudiarabisk gruppe ifølge FNs trolig samarbeider med al Qaeda.

- Statsråd Gordon Brown har i dag instruert the Bank of England¿om å pålegge alle finansielle institusjoner i Storbritannia om umiddelbart å fryse alle midler som blir holdt på vegne av denne gruppen, the Movement for Islamic Reform in Arabia (MIRA), sa en talsmann for regjeringen ifølge Reuters.

Ifølge den britiske regjeringen ble denne ordren sendt ut fordi Finansdepartementet har rimelig grunn til å mistenke denne organisasjonen for å opptre på vegne av Saad al-Fagih. Denne saudiarabiske gruppen ble torsdag plassert på FNs sikkerhetsråd sin liste over organisasjoner man mistenker for å stå i ledetok med Osama bin Ladens al Qaeda eller levninger av Afghanistans utstøtte Taiban-ledere.

Talsmenn for myndighetene i Saudi-Arabia anklager Fagih for å spille på sosial- og økonomisk misnøye for å fremme radikal islamisme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere