RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fugleinfluensa-frykt i Moskva

Sist oppdatert:
Dødelig fugleinfluensa er påvist på sju steder i og utenfor Russlands hovedstad.

Engstelsen for fugleinfluensa vokser i Russland etterhvert som omfanget av epidemien blir kartlagt. Tirsdag fortalte myndighetene i Moskva om flere funn av viruset, melder AFP.

- H5N1-viruset er påvist i seks distrikter. Det sjuende stedet er Moskvas fjærkremarked, sa Alexej Volkov, sjefveterinær i Moskva, på en pressekonferanse tirsdag.

Alle tilfellene gjelder den asiatiske varianten av H5N1-viruset, den samme varianten som krevde sitt første dødsoffer i Hong Kong i 1997.

Venter på nye funn
Volkov utelukker ikke at viruset vil bli påvist i nye fjærfebesetninger i dagene som kommer. Samtidig forsikret han at myndighetene raskt vil kartlegge omfanget.

Samtidig uttalte den russiske landbruksminsteren ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti at 75 fugler er funnet døde på et nytt sted. Resultatene av prøvene er ennå ikke klare.

- Trygt å spise fjærfe
Sjefen for de russiske veterinærmyndighetene, Nikolaj Vlasov, beroliget på en pressekonferanse tirsdag og sa det fortsatt er trygt å spise fjærfe og at det ikke er noen grunn til bekymring.

Fuglemarkedet i sørøst Moskva skal være hovedkilden til de siste utbruddene av det dødbringende viruset, som ble oppdaget i uka som gikk.

Det er første gang at det dødelige fugleinfluensaviruset banker på døra i den russiske hovedstaden og dens 10 millioner innbyggere.

Utbrudd av HN51 er også nylig opdaget i Storbritannia og Tyrkia, mens en kvinne sist uke ble Egypts 13. offer for fugleinfluensa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere