Gå til sidens hovedinnhold

Fugleinfluensa neppe fra menneske til menneske

Tester Verdens helseorganisasjon har utført tyder ikke på at fugleinfluensa smitter fra menneske til menneske.

WHO har tatt DNA-prøver av ett av ofrene for influensaen, en 23 år gammel vietnamesisk kvinne, som døde i forrige måned.

Kvinnens søster døde også av sykdommen, og man fryktet derfor at 23-åringen hadde fått smitten fra henne. Det var ikke tilfelle, opplyser WHO.

Fugleinfluensaen har til nå kostet minst 14 mennesker livet i det sørøstlige Asia, men disse har etter alt å dømme fått smitten fra fugler.

WHO-ekspertene frykter likevel at viruset skal mutere slik at influensaen begynner å smitte fra menneske til menneske, noe som kan gjøre epidemien betydelig verre enn fjorårets sars-epidemi.

– Mens sars var en vekkeklokke med tanke på hva som kan skje med influensa, er bekymringene for fugleinfluensaen og for en ny influensaepidemi tusen ganger verre enn sars, påpekte WHO-eksperten som ledet kampen mot det dødelige lungeviruset sars, professor John McKenzie, nylig.

Myndighetene i sørøstasiatiske land har beordret slakting av flere millioner kyllinger i håp om å kunne stanse spredningen av fugleviruset.

(NTB-Reuters)

Reklame

Ny Pyton-bok: Dette er Tommy Sydsæters favoritthistorier med Rhesus Minus