RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fugler datt ned fra himmelen

Sist oppdatert:
4.000 fugler døde i den lille australske byen Esperance.

Befolkningen i den australske byen ble alarmert da de oppdaget stillheten som oppstod etter at fuglene begynte å falle ned fra himmelen. De lokale helsemyndighetene opplyste om at det ikke fantes noen grunn til bekymring. Men etter at de tok prøver av vannbeholderne, som utgjør drikkevannet for lokalbefolkningen, fant de store verdier med både nikkel og bly i vannet.

Forgiftet av blystøv
Etter hvert tok de også prøver av sjøen og luften som også inneholdt store verdier med bly og nikkel. Mer enn 4.000 fugler er til nå bekreftet forgiftet av blystøv i luften, skriver The Independent. Dette bekymret helsemyndighetene som valgte å ta blodprøver av befolkningen. Også her fant de unormale mengder med bly.

Frarådes fra å drikke vannet
Fuglene begynte å falle ned fra himmelen allerede i desember i fjor. Men det er først nå at de lokale myndighetene har vedtatt å granske situasjonen. Myndighetene har innført et midlertidig forbud mot eksport av blykarbonat og den lokale gruven er stengt på ubestemt tid. I tillegg frarådes befolkningen fra å drikke vann fra de store vannbeholderne, samt å spise fisk fra havet.

100.000 tonn blykarbonat
Etter nærmere undersøkelse viser det seg at det har blitt fraktet mer enn 100.000 tonn med blykarbonat fra gruven og gjennom havnen de siste 18 månedene. Det viser seg at fuglene har blitt forgiftet av blystøv fra blykarbonat. Det er ennå uvisst hvilke helsefarer dette utgjør for befolkningen i Esperance.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere