Fugler terroriserer Sydney

Innbyggerne i Sydney terroriseres av et par fugler som angriper i ren stupbombestil alle som forsøker å nærme seg reiret i sentrum av byen.

Angriperne er av arten currawong, svarte og med lange, skarpe nebb. De skal ha hakket mer enn én tilfeldig forbipasserende til blods i scener som øyenvitner sammenligner med Alfred Hitchcocks skrekkfilmklassiker " Fuglene".

Situasjonen er blitt så utrygg at bymyndighetene har satt opp sperringer og varselskilt i Pitt Street, en travel forretningsgate i hjertet av Sydney. Fuglene har slått seg ned og bygd rede høyt oppe i et tre i Pitt Street.

Fagfolk stusser over fenomenet, for de skjærelignende currawongene holder vanligvis til i skogsområdene i det sørlige og østlige Australia. Men ifølge ornitologer ser det til at arten nå tilpasser seg livet i bystrøk.

Pam Walker i bymyndighetene i Sydney har gode råd til folk som frykter angrep fra currawongene. Hun sier man bør holde øyekontakt med fuglene, å gå heller enn å løpe forbi redet, og framfor alt å gå uten hatt – for hatter ser ut til å gjøre fuglene rasende. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.